Webdesign bureau Eindhoven legt uit wat een professionele website inhoudt

Webdesign bureau Eindhoven

Tegenwoordig barst het internet van de websites. Hierdoor is het vandaag de dag belangrijker dan ooit geworden om net dat stapje extra te zetten. Om ervoor te zorgen dat je website er tussenuit springt. Als professioneel webdesign bureau in Eindhoven houden we ons hier op dagelijkse basis mee bezig. Het is iedere keer weer ons doel om een écht professionele website te creëren.

Belangrijkste richtlijnen voor optimaal webdesign

Om er zeker van te zijn dat je webdesign er goed uitziet, hebben we 5 specifieke richtlijnen opgesteld. Wanneer je deze richtlijnen volgt, weet je in ieder geval zeker dat je website aan een zeer hoog niveau qua webdesign voldoet. Het gaat daarbij dan om de volgende richtlijnen:

1. Hou het simpel: “Hou het simpel” is iets wat veel webdesigners te horen zouden moeten krijgen. Wat je namelijk steeds vaker ziet, is dat men de gekste trucjes tevoorschijn tovert. Echter is een bezoeker van de website er vaak juist bij gebaat dat alles duidelijk is. Het is helemaal niet nodig om jezelf in allerlei bochten te wringen. In plaats daarvan zorgt een simpel en aantrekkelijk webdesign voor de meest tevreden bezoekers.

2. Maak navigeren makkelijk: Ook is het van groot belang dat je navigeren makkelijk maakt. Een bezoeker ben je binnen een paar seconden kwijt wanneer deze niet weet wat hij of zij moet doen. En dat is natuurlijk doodzonde. Uiteindelijk is het doel toch om iedere bezoekers juist zolang mogelijk op de website te houden. Door duidelijke menu’s te combineren met visueel aantrekkelijk knoppen, maak je het navigeren voor de bezoeker zo makkelijk mogelijk.

3. Wees consistent: Daarnaast moet je consistent blijven. Het webdesign moet op verschillende pagina’s met elkaar overeenkomen. Zo geef je een duidelijke boodschap af dat de website één geheel vormt. Anders ontstaat er onduidelijkheid bij de bezoeker. En onduidelijkheid is funest voor de effectiviteit van het webdesign. Voor je het weet, schrikt het de gemiddelde bezoeker af. Je mag dan weer opnieuw beginnen.

4. Kies voor responsiviteit: Verder heeft het prioriteit om het webdesign responsive te houden. Wanneer een bezoeker een bepaalde actie onderneemt, moet het webdesign dit zo goed mogelijk ondersteunen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebruik van de website op een mobiele telefoon. Is het webdesign dan ook nog volledig intact? Of is hier nog ruimte voor verbetering?

5. Zet de gebruiker centraal: Tot slot komt het er bij webdesign op neer om de gebruiker centraal te zetten. Uiteindelijk moet de gemiddelde gebruiker namelijk optimaal profiteren van het webdesign. Niet alleen moet deze gebruiker tevreden zijn over de visuele aspecten, maar de complete gebruikerservaring moet uitnodigen tot meer.

Bij webdesign moeten deze richtlijnen de basis vormen. Vanaf dat punt is het mogelijk om de rest van het webdesign vorm te geven. Als webdesign bureau in Eindhoven pakken we de zaken dan ook steevast aan de hand van deze richtlijnen aan.

Extra tips van onze webbouwers

Naast de eerder genoemde richtlijnen, hebben we als webbouwer in Eindhoven intussen flink wat ervaring opgedaan. Hierdoor weten we dan ook als geen ander wat wel en niet werkt qua webdesign. Bij deze een aantal tips die je webdesign met een paar kleine aanpassingen al flink in kwaliteit doet stijgen:

1. Ga voor een duidelijk lettertype: Een duidelijk lettertype kiezen is belangrijker dan de meeste mensen denken. Vaak is er bijvoorbeeld een drang om voor een unieke vorm te kiezen. Het schiet echter alleen niet op wanneer dit niet duidelijk leesbaar is. Wat je namelijk absoluut niet wilt, is dat bezoekers extra moeite moeten doen om het te lezen. Ze verdwijnen dan als sneeuw voor de zon van je website.

2. Match de kleuren met je merkkleuren: Zorg er verder voor dat je je kleuren matcht met je merkkleuren. Welke kleuren komen vaker terug in je producten en/of diensten? En in je logo? Laat dit soort kleuren en kleurencombinaties dan ook terugkomen in het design. Het zorgt voor een duidelijk geheel. Dit voelt fijner aan voor de gemiddelde bezoeker.

3. Gebruik relevante afbeeldingen: Ook sporen we het gebruik van relevante afbeeldingen aan. Ze voegen echt iets toe aan het design zelf. Met een afbeelding spreek je tot de verbeelding. Je creëert een bepaalde sfeer bij een bezoek aan je website.

4. Gebruik duidelijke CTA’s: Met een call-to-actionknop zet je bezoekers aan om een bepaalde actie te ondernemen. Bijvoorbeeld om de mail achter te laten. Of om over te gaan tot de aanschaf van een product of dienst. Met duidelijke, aantrekkelijke CTA’s ga je je conversiecijfers verhogen.

5. Optimaliseer voor mobiel: Een steeds groter gedeelte van bezoekers komt op je website terecht via een mobiel. Het is daarom uiterst belangrijk dat je webdesign hiervoor is geoptimaliseerd. Deze moet zich automatisch aanpassen aan de grootte van het scherm van de gebruiker.

6. Geef bezoekers niet te veel opties: Tot slot moet je bezoekers niet te veel opties geven. Dit noemen we ook wel een overkill. Dit doet zich bijvoorbeeld voor wanneer je allemaal verschillende CTA’s op een bepaalde pagina opneemt. Of wanneer je bezoekers allerlei verschillende kanten opstuurt in het menu. Hou het simpel en geef bezoekers niet te veel opties.

Ook voor deze tips geldt dat we deze als webbouwer in Eindhoven zelf dagelijks toepassen. Na flink wat jaren aan ervaring zijn we erachter gekomen wat wel en niet goed werkt. Aan de hand van deze tips ben je in staat om net dat stapje extra te zetten.

Website laten maken door ons webdesign bureau in Eindhoven?

Ben je op zoek naar een professionele webdesign bureau dat alle hierboven genoemde principes zelf toepast? Dan helpen we je bij Magic Bytes graag verder. Als ervaringsdeskundige op dit gebied weten we precies hoe deze richtlijnen en tips er in de praktijk uitzien. Daarom gaan we ook graag voor je aan de slag om deze wens te realiseren. Binnen de kortste keren heb je dan al de beschikking over een website waarvan het webdesign helemaal van deze tijd is!