Het belang van professioneel webdesign

Professioneel webdesign

Veel mensen onderschatten het belang van professioneel webdesign. Terwijl het tegenwoordig juist ontzettend belangrijk is, om voldoende aandacht aan het design van een website of webshop te besteden.

Op termijn zorgt dit namelijk voor behoorlijk lucratieve voordelen, waarvan zowel bedrijven als zelfstandig ondernemers ongetwijfeld van zullen genieten! Daarom vind je hieronder meer uitleg over dit relatief nieuwe onderwerp.

Waarom is professioneel webdesign zo belangrijk?

Professioneel webdesign is belangrijk omdat het in veel gevallen ervoor zorgt dat de gebruikerservaring van de toekomstige websitebezoekers zal verbeteren. Het design van een website draagt hierdoor grotendeels bij aan het online succes van het bedrijf achter de website.

Voor bedrijven en zelfstandig ondernemers speelt daarom ook het gebruik van een unieke huisstijl een steeds belangrijke rol. Hierbij is het van belang dat de huisstijl van het merk of bedrijf veelzijdig terugkomt in het design van een website. Belangrijke kenmerken van hiervan zijn het kleurgebruik, logo’s, lettertypes, afbeeldingen structuur en de lay-out van een website.

Zodra alle puzzelstukjes zogezegd op hun plaats vallen, brengt dit een aantal interessante effecten met zich mee. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de gemiddelde bezoeker een stuk langer op je website blijft rondhangen en sneller geneigd is om een aankoop te doen.

Het logische effect hiervan is de gigantische berg aan conversies die zo’n professionele website op termijn zal genereren. Redenen genoeg dus om hier als bedrijf of zelfstandig ondernemer wat extra focus op te leggen.

Waaruit bestaat professioneel webdesign?

Professioneel webdesign bestaat doorgaans uit een aantal herkenbare elementen. Denk aan het gebruik van een simpele manieren van navigeren. Door middel van eenvoudige menu’s kunnen bezoekers snel vinden waar ze naar op zoek zijn, zonder dat ze hierbij door meerdere pagina’s moeten klikken voordat ze hun doel bereikt hebben.

Daarnaast is het van belang dat het zowel het design als het kleurgebruik van de website in balans is. Ook het gebruik van afbeeldingen dient subtiel en weloverwogen te zijn.

Een professionele huisstijl zorgt ervoor dat de content makkelijk leesbaar is en dat teksten snel worden geladen. Interessante content zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven hangen en meer vertrouwen krijgen in de service of diensten van het bedrijf. Andere kenmerken van professioneel webdesign zijn onder anderen:

  • Zoekmachine optimalisatie.
  • Snelle laadtijd van pagina’s.
  • Inzet van juiste marketingkanalen.

De juiste structuur genereert meer conversies

Een bedrijfswebsite zonder conversies brengt voor ondernemers natuurlijk geen brood op de plank. Zodra het bedrijf investeert in een goed ontworpen website is het resultaat meestal snel zichtbaar in het aantal conversies.

Het is zo namelijk een stuk makkelijker om conversies te genereren. Bij de inzet van professioneel webdesign zie je dat er verschillende elementen gecombineerd worden, zodat alle potentiële klanten binnen no-time tot een aankoop zullen overgaan.

Een professionele webdesigner gebruikt de structuur van een website om de bezoeker door een bepaald ‘verhaal’ te leiden. Hierbij is het belangrijk dat de bezoeker binnen no-time kan vinden, waar hij of zij naar op zoek is.

Dit kan een specifiek product, service of dienst zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om het uitvoeren van een bepaalde actie. Denk aan het invullen van een contactformulier, of het aanvragen van een offerte.

Responsieve design is tegenwoordig een must

De meeste mensen gebruiken tegenwoordig vooral hun smartphone of tablet om te surfen op het internet. Daarom is een belangrijk aspect van professioneel webdesign het gebruik van een responsive design. Dit wordt ook wel een mobielvriendelijke lay-out genoemd en zorgt ervoor dat de website zich aanpast op basis van het schermformaat van het mobiele apparaat.

Responsive webdesign zal daarnaast ook de functionaliteit van het apparaat verbeteren. De websitebezoeker ziet de pagina namelijk op de best mogelijke manier, waardoor bijvoorbeeld zaken als het beeldscherm, batterij en de webbrowser van het apparaat optimaal kunnen functioneren.

Kleurenpalet op basis van emoties

Er bestaan allerlei kleurcombinaties die de meest uiteenlopende emoties bij mensen kunnen oproepen. Sommige kleuren werken bijvoorbeeld uitstekend om de aandacht van iemand te trekken. Anderen zorgen juist voor een veilig en vertrouwd gevoel, waardoor potentiële klanten misschien wel sneller geneigd zijn om een bestelling te plaatsen, of hun e-mailadres achter te laten.

Bedenk bij het kiezen van een kleurenpalet op welke manier de kleuren iets kunnen toevoegen aan de beleving van de websitebezoeker. Bij de inzet van professioneel webdesign vertaalt zich dit normaal gesproken in een handvol zorgvuldig geselecteerde kleuren. Samen zorgt dit kleurenpalet ervoor dat de totaalbeleving van alle websitebezoekers verbeterd en vroeg of laat voor meer conversies zal zorgen.

Professioneel webdesign zorgt voor meer naamsbekendheid

Tegenwoordig maken de meeste bekende merken gebruik van professioneel webdesign. Dit zorgt namelijk voor meer naamsbekendheid binnen de doelgroep. Deze merken maken gebruik van sterke webdesign elementen zoals een uniek logo gecombineerd met een toepasselijke huisstijl. Het overkoepelende doel is om een positieve ervaring te bieden waardoor gebruikers loyaal aan het merk of product zullen blijven.

Daarnaast heeft de website van elk bekend merk een unieke lay-out, waar bezoekers moeiteloos door pagina’s, categorieën en producten kunnen navigeren. Een website met een gebruiksvriendelijke lay-out zorgt niet alleen voor meer tevredenheid onder bezoekers, maar zal potentiële klanten ook sneller in langdurige klantrelaties doen veranderen.

Dit betekent terugkerende klanten die zichzelf kunnen vinden in datgene wat het bedrijf met de service en/of dienst wil bereiken. Dit gecombineerd een fantastische gebruikerservaring zorgt ervoor dat de klant zich op zijn of haar gemak voelt en dus ook in de toekomst zal terugkomen.

Meer weten over het belang van professioneel webdesign?

Wil je meer weten over het belang van professioneel webdesign en welke voordelen hieraan vastzitten? Als full-service webdesign bureau helpt Magic Bytes haar klanten graag verder met het creëren van maatwerk websites, webshops en webapplicaties.

Dit vertaalt zich doorgaans in het realiseren van professionele websites gericht op zowel de beleving van websitebezoekers, als het genereren van conversies. Neem voor meer informatie gerust contact op, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Nieuwsbrief ontvangen?

Je kan je hieronder aanmelden voor de waardevolle tips en trucs omtrent zoekmachine optimalisatie, online marketing, e-commerce en webdesign van onze experts.