Waarom zou je een maatwerk website laten maken?

maatwerkwebsite

Nog niet eens zo heel lang geleden was het bouwen van websites iets dat alleen specialisten konden. Tegenwoordig is het bouwen van websites iets dat in principe iedereen kan. Dankzij de opkomst van content management systems (CMS) en site-builders kan iedereen in een paar uurtjes tijd een goed functionerende website online zetten. Vaak zijn deze tools zelfs gratis te gebruiken, sommige hostingbedrijven adverteren hier actief mee.

Het is dan ook niet vreemd dat mensen kritische vragen beginnen te stellen. Want inderdaad, waarom zou iemand een professioneel webdesign bureau inschakelen om een maatwerk website te laten maken wanneer het mogelijk is zelf, met behulp van een aantal vrij toegankelijke tools, een prima website in elkaar kunt zetten?

Het antwoord is makkelijk samen te vatten met een Oud-Hollandsche wijsheid: Goedkoop is duurkoop!

Natuurlijk , niet iedereen heeft een maatwerk website nodig. Wie een website wil om lekker te bloggen over de avonturen van de kat of om iedereen vol trots te informeren over de ontwikkeling van de kinderen kan met een standaard template prima uit de voeten.

Voor commerciële doeleinden is een standaardwebsite echter niet genoeg. Het loont echt om te investeren en een maatwerk website te laten maken, ook voor MKB-ers of ZZP-ers.

Waarom is maatwerk beter?

Het zal u niet verbazen dat potentiële klanten steeds vaker eerst online op zoek gaan naar iemand die hen kan helpen bij wat ze nodig hebben. Wie niet online te vinden is bestaat voor veel klanten niet. Maar een website alleen is niet genoeg. Wist u dat uit onderzoek is gebleken dat 94% van de online klanten heel kritisch kijkt naar het ontwerp van uw website? Professioneel webdesign maakt écht verschil.

Als klanten een standaard website zien welke is opgebouwd uit drag-and-drop elementen die ze ook bij andere websites tegenkomen en ze trekken de conclusie dat uw bedrijf geen serieuze (dus betrouwbare) partij in de markt is.

Wanneer diezelfde klanten een maatwerk website tegenkomen, dan zien ze een website met een eigen identiteit. Een website die past bij uw onderneming, perfect passend binnen de huisstijl en de merkidentiteit die u wilt uitdragen. Door te investeren in het laten maken van een maatwerk website laat u de klant zien wie u bent en hoe u zich van de concurrentie onderscheidt.

Een maatwerk website laten maken helpt bij SEO

SEO (Search Engine Optimalization) is de kunst van het gevonden worden in Google. Er is veel geschreven over SEO. Veel SEO-technieken kunnen in een standaard website goed worden toegepast. Sterker nog, veel standaardtemplates hebben ingebouwde SEO-tools.

Het probleem van SEO bij standaard websites is echter dat iedereen dezelfde tools gebruikt. Wanneer iedereen die tools gebruikt is het onmogelijk om er in positieve zin uit te springen. Door een maatwerk website te laten maken kan elk onderdeel worden gebruikt om beter vindbaar te zijn in zoekmachines. Daardoor komt een goed ontworpen maatwerk website veel hoger in de zoekresultaten van Google.

Geen tweede kans voor een eerste indruk

Dat de eerste indruk enorm sterk is, is al jarenlang bekend. Daarom besteden we extra aandacht aan onze outfit tijdens een sollicitatiegesprek, om maar te zwijgen over de lange tijd die we bezig zijn met wat we aantrekken op een eerste date.

Ook in het zakelijk verkeer is de eerste indruk enorm belangrijk, vooral online. Onderzoekers hebben ontdekt dat het design van de website voor 75% van de (potentiële klanten) bepalend is voor het beeld dat ze hebben van uw onderneming en uw betrouwbaarheid.

Als uw website de verkeerde indruk geeft, is de klant binnen een paar seconden weg. Duurt het langer dan 2 seconden om de website te openen? Weg is de klant. Is de website niet mooi genoeg? Klik, de klant gaat door naar de volgende. Ziet de website er hetzelfde uit als tientallen sites (over verschillende onderwerpen) die de klant eerder zag? Dan vraagt de klant zich af of u uw bedrijf wel serieus neemt en gaan ze door naar iemand bij wie ze zich dat niet hoeven afvragen. De kans is groot dat die klant nooit meer terugkomt. Zonde!

Een maatwerk website past altijd

Het mooie van een maatwerk website is dat deze altijd past bij wat u voor uw bedrijf nodig heeft. Een standaard website heeft bepaalde kaders die op den duur kunnen gaan knellen. Als u een maatwerk website laat maken kiest u voor een website die kan meegroeien met uw bedrijf. Veranderingen in uw aanbod kunt u naadloos integreren, als u van strategie besluit te veranderen kan uw website met u meebewegen. Een standaard website is stukken minder flexibel en kan u in de weg zitten wanneer u veranderingen wilt doorvoeren.

Laat Magic Bytes uw maatwerk website maken

Wilt u een maatwerk website die perfect laat zien wat u te bieden heeft en waar u voor staat? Een website die goed vindbaar is in Google én perfect past bij de doelen die u wilt bereiken? Kies er dan voor uw maatwerk website te laten maken door Magic Bytes, het webdesign bureau uit Eindhoven. Neem contact met ons op met al uw vragen of voor een vrijblijvende offerte.