Kan ik zelf een conversiegerichte website maken?

conversiegerichte website maken

Er bestaan tegenwoordig talloze mogelijkheden waarmee je binnen no-time een conversiegerichte website kunt maken. Hierbij heb je doorgaans wel de nodige kennis en ervaring nodig, want anders. Het is dan ook vrij logisch dat veel mensen besluiten om een professional hiervoor aan het werk te zetten.

In dit artikel vind je meer informatie over dit onderwerp, zodat je vervolgens een stuk makkelijker kunt bepalen, op welke manier jouw website nog meer conversies kan genereren.

Wat is een conversiegerichte website?

Een conversiegerichte website is een website die gericht is op het genereren van zoveel mogelijk conversies. Daarbij heeft zo’n website of webshop in vrijwel elk geval een commerciële basis. Een conversie hoeft overigens niet altijd een aankoop van een bepaald product te zijn. Dit kan namelijk ook gaan over het invullen van een contactformulier of het achterlaten van een e-mailadres.

Voor de meeste mensen is het inrichten van zo’n website een vrij ingewikkeld proces. Daarom wordt er steeds vaker gekozen om hiervoor een professional in te schakelen. De kosten hiervoor zijn tegenwoordig namelijk een stuk lager dan in het verleden. Hierdoor ligt ook de drempel direct een stuk lager om bijvoorbeeld contact op te nemen met een professionele webdesigner.

Hoe maak je conversiegerichte websites?

Voor het maken van een conversiegerichte website bestaan in principe twee opties. Zoals hierboven ook al staat omschreven, kun je deze werkzaamheden tegenwoordig prima uitbesteden.

Ideaal voor bedrijven en zelfstandig ondernemers die slechts weinig tijd hebben om dit proces in de juiste banen te leiden. De andere mogelijkheid is het vergaren van de benodigde kennis en vervolgens op eigen houtje aan de slag gaan.

Hiervoor bestaan diverse webdesign tools waaronder websitebouwers zoals Wix en Squarespace. Dankzij deze tools kun je met slechts weinig kennis en ervaring, toch een conversiegerichte website maken.

Een interessante mogelijkheid waar overigens wel een aantal beperkingen bij horen. Denk bijvoorbeeld aan maandelijkse kosten voor het gebruik van de websitebouwer, maar ook beperkte mogelijkheden met betrekking tot het design en de functionaliteit van de website. Dit geldt overigens ook voor de mogelijkheden om een unieke huisstijl te creëren, zonder dat hierbij de branding van Wix zichtbaar is voor bezoekers.

Welke software gebruik je bij het maken van conversiegerichte websites?

Tegenwoordig kun je allerlei software gebruiken om een conversiegerichte website te maken. Denk hierbij aan de zogeheten CMS-systemen om websites en webshops te beheren. Deze systemen worden ook wel content management systemen genoemd en zijn onder te verdelen in twee hoofdcategorieën. Namelijk de open source software en closed source software.

WordPress is zo’n content management systeem en valt onder de open source software. Deze software is herkenbaar aan het feit dat de broncode openbaar is gemaakt. Rondom een open source systeem zoals WordPress bestaat vaak een grote community met onafhankelijke programmeurs.

Deze mensen ontwikkelen plug-ins waarmee je de functionaliteit van je website of webshop kunt uitbreiden. Een ander groot voordeel van WordPress is dat je de software gratis kunt gebruiken, terwijl Wix valt binnen de categorie betaalde software.

Dit betekent ook direct dat de broncode van Wix niet openbaar is gemaakt en voor het grote publiek dus ook niet volledig toegankelijk is. Voordat je begint met de creatie van je nieuwe website of webshop, is het daarom van belang dat je zorgvuldig kiest, welke software je wilt gaan gebruiken om je conversiegerichte website te bouwen.

Om deze keuze te bepalen wil je natuurlijk rekening houden met je persoonlijke wensen en behoefte. Waarvoor ga je de website gebruiken? En beschik je wel over genoeg kennis en ervaring om de software te gebruiken? Onder de streep is het vooral belangrijk dat je zonder problemen met de software kunt werken en zo dus ook probleemloos de website kunt beheren.

Waarom kiezen voor professioneel webdesign?

Het laten maken van een conversiegerichte website gaat meestal samen met het inhuren van een professionele webdesigner. Deze investering wordt door veel website-eigenaren onderschat, terwijl het op termijn juist zorgt voor een aantal interessante voordelen.

Dankzij de inzet van professioneel webdesign ben je binnenkort namelijk trotse eigenaar van een website die tevreden bezoekers aantrekt en daarnaast ook direct meer conversies zal genereren.

Redenen genoeg dus om hier voldoende aandacht aan te besteden. Vooral als het overkoepelende doel van de website of webshop is gebaseerd op het verkopen van een bepaald product, dienst of service.

Wat doet een professionele webdesigner precies?

Dankzij een professionele webdesigner kun je binnen no-time een conversiegerichte website laten maken. Deze kiest aan het begin van het proces de meest ideale lay-out voor alle pagina’s. Daarnaast zal de webdesigner op basis van je persoonlijke wensen een geschikt logo creëren, samen met een toepasselijk kleurenpalet, lettertypes etc.

Bovendien zal een professional altijd rekening houden met de functionaliteit van de website. Dit vertaalt zich doorgaans in een vlekkeloze klantbeleving, waardoor bezoekers eerder geneigd zijn om een aankoop te doen.

Hierbij is het wel van belang om te vermelden dat een webdesigner minder snel een bestaande website zal gaan verbeteren. Dit heeft grotendeels te maken met de eerder genoemde beperkingen van bepaalde websitebouwers.

Daarnaast beschikken de meeste websitebouwers zoals Wix simpelweg niet over de mogelijkheden om bepaalde verbeteringen door te voeren. Op termijn zullen deze beperkingen een van de grootste oorzaken vormen betreft het uitblijven van conversies.

Het voordeel van een maatwerk CMS systeem

Een interessante optie waarmee je tegenwoordig een conversiegerichte website kunt maken, is door gebruik te maken van een maatwerk CMS systeem. Een maatwerk CMS is een softwaresysteem dat door een professionele webdesigner is bedacht. Hierbij is de broncode van de ontwikkelaar zelf en doorgaans niet toegankelijk voor de rest van de wereld.

Aangezien er geen andere webdesigners zijn die zo’n uniek CMS systeem gebruiken, zijn de meeste maatwerk CMS systemen ontzettend veilig en vertrouwde webomgevingen. Ook krijg je ruimvoldoende steun aangeboden door het desbetreffende marketingbureau of webdeveloper. Wil je meer weten over het maatwerk CMS systeem van Magic Bytes? Aarzel dan niet en neem gewoon even contact met ons op!