Wat is een responsief webdesign?

Responsief webdesign is een creatief en technisch concept voor het maken van webapps en websites. Dezelfde HTML-code wordt naar alle apparaten verzonden, maar alle elementen van de website, zoals tekst, video en afbeeldingen passen zich automatisch aan de grootte en breedte van het gebruikte scherm aan. Het belangrijkste voordeel van responsief webdesign is dat inhoud op een website niet langer voor elk mogelijk apparaat afzonderlijk moet worden geoptimaliseerd. Bovendien biedt een responsieve website een veel betere gebruikerservaring en bruikbaarheid dan traditionele mobiele websites.

Did you find this article useful?